De smaakvolste gerechten met kurkuma

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Een gerecht is vaak niet zo lekker als je hem niet kruid, kruiden zorgen voor een extra smaak aan het gerecht die het gerecht vaak net af maakt. Naast dat kruiden lekker zijn, zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Een van deze gezonde kruiden is bijvoorbeeld kurkuma. Kurkuma is een geelwortel, je herkend hem aan zijn gele kleur. Deze kruid heeft een milde en aardse smaak. Hieronder zullen we vertellen welke smaakvolle gerechten je allemaal met kurkuma kunt maken.

 

Kurkuma gebakken rijst

Een gerecht voor als je niet veel tijd hebt is de Kurkuma gebakken rijst. Je maakt dit gerecht door een pan te pakken met olie, voeg de olie aan de pan toe en verhit deze. Voeg vervolgens de kurkumapoeder toe en de rijst. Aan deze rijst kun je nog groente toevoegen zoals bijvoorbeeld ui. Zonder vlees classificeert dit gerecht als bijgerecht, wanneer je vlees zoals kip toevoegt dan heb je gelijk een goed gevuld avondmaal. 

 

Gouden kurkuma latte

Bij kurkuma denk je misschien niet gelijk aan iets wat je in je drinken doet, maar het kan erg lekker zijn. Een drankje wat de laatste tijd erg populair is, is de gouden kurkuma latte. Dit heerlijke drankje maak je door eerst melk te verwarmen, vervolgens voeg je een snufje kurkumapoeder toe, samen met gember, kaneel en een beetje honing. Zorg er voor dat alles goed gemixt is, op deze manier heb je een lekker voedzaam drankje. 

 

Kurkuma curry

Als je denkt aan curry, dan denk je waarschijnlijk ook meteen aan kurkuma. Kurkuma is namelijk een onmisbaar ingrediënt als het gaat om curry. Een lekkere kurkuma curry maak je door kurkuma poeder te mengen met garam masala, koriander, komijn en andere specerijen. Maak het gerecht af door groente toe te voegen, samen met een beetje kokosmelk om het romig te maken. Je kunt de curry met bijvoorbeeld rijst serveren. 

 

Gouden kurkuma humus

Humus op zichzelf is natuurlijk al ontzettend lekker, maar je kunt het ook nog een gezonde twist geven door er kurkuma aan toe te voegen. Zo kun je aan de klassieke humus kurkumapoeder, samen met citroensap, knoflook, tahini en olijfolie toevoegen. Door alles te mixen tot een gladde massa, heb je een overheerlijke humus gemaakt. Serveer het met knapperige groenen of lekkere crackers. Op zoek naar kurkuma? Zoek dan eens op “Kruiden kopen bij de Kruidenbaron”.

 

Een gerecht zonder kruiden is vaak niet erg lekker. Kurkuma is een gezonde kruiden die een aardse smaak toevoegt. Je kunt veel gerechten maken met kurkuma, denk bijvoorbeeld aan kurkuma gebakken rijst, de gouden kurkuma latte, kurkuma curry en gouden kurkuma humus. 

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Laat een reactie achter

Cateringoudijsselstreek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken