PEPPERTRADE SPICES BOARD BLOG #Pepper #Spices: Pepper Market Report Week 33/2021

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

FOB PRIJS ©IPC

Vietnam
Prijs stijgt in week 32 en bereikte vorige week dinsdag op niveau 80.500 VND/kg voor paprikagrondstof.

Vanaf begin augustus steeg het ruwe materiaal met ongeveer 8,05% in een tijdsbestek van tien (10) dagen, met zwarte peper die nu hoger is dan ongeveer 4,67% en witte peper vandaag met ongeveer 6%.

De daaropvolgende dagen daalde de ruwe prijs en bleef stabiel op 79.000 VND/kg, ook wel genoemd voor een onderbroken vraag in het buitenland. De stevigheid houdt zelfs tijdens het weekend aan, toegeschreven aan het voorraadniveau waarvan wordt aangenomen dat het bijna op is, samen met de voorspelling dat China tegen augustus/september zijn koopwoede zal hervatten om het tekort van Indonesische oorsprong te dekken.

Daghandel-78.5000 VND

Middag – 80.500 VND

Bijna 2,5% intraday winst

8,05% stijging in een tijdsbestek van 10 dagen


Indonesië
Lampung rapporteerde stabiel, terwijl Muntok White nog steeds in een opwaartse trend wordt gezien, naar verluidt verhandeld op niveauhoogten van $ 7000-7300 FOB vanaf de oorsprong.

Hoewel anderen het misschien zien als déjà vu van de zeepbel van week 12, is het belangrijk op te merken dat Muntok-boeren sinds week 26 consistent zijn met hun standpunt vanwege de duidelijkheid over de verwachte slechte oogst dit jaar, gevolgd door de algemene situatie op de paprikamarkt.

Brazilië
De handelsactiviteit was de hele week actief met een goede vraag. In feite heeft de uitspatting in de vraag ertoe geleid dat aanbiedingen van $ 3800 FOB aan het einde van de week zijn gestegen tot $ 3900-4000 FOB. In vergelijking met Vietnam werd deze origine gezien als een goedkoper alternatief van vorige week.

Hoewel de grondstof vorige week werd verhandeld tegen niveau 18 BRL/kg, geven sommige boeren er volgens bronnen de voorkeur aan hun voorraadmateriaal vast te houden in de overtuiging dat het tegen niveau 25 BRL/kg zou kunnen komen.

Vracht

Vrachtsituatie uit Azië.
Er blijft een ernstig tekort aan apparatuur in alle Aziatische landen. Hoewel bepaalde bestemmingshavens, zoals de havens van Pakistan en India, met 182-219% zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar, stabiliseren de tarieven dit jaar merkbaar voor Karachi; terwijl voor India, hoewel met een stijgende trend, het niveau slechts ongeveer 20-25% hoger ligt dan in het eerste kwartaal van het derde kwartaal van dit jaar.

De zwaarst getroffen grote bestemmingen zijn Mexico, Europa, Jebel Ali en de VS, met een stijgende trend van ongeveer 500-977% naast de moeilijkheid om een ​​beveiligde ruimte te boeken.

Vanaf Indonesië naar andere bestemming is het deze week zelfs in de slechtste toestand te zien. Er nota van nemend dat er geen directe routering vanuit de Indonesische haven is, wat betekent dat overslag naar andere overbelaste havens een must is, wat bijdraagt ​​aan de hogere prijsontwikkeling

Vrachtsituatie uit Brazilië.
Pieken in vrachtkosten samen met een zeer krappe beschikbaarheid van schepen en containers werden dit jaar halverwege het tweede kwartaal opgemerkt vanuit de havens van Brazilië en werden duidelijk een groot probleem in het derde kwartaal.

Geen hint van waarschuwing, het verraste iedereen met een plotselinge stijging van ongeveer 280% -330% duidelijk te zien voor alle Amerikaanse routes.

Over het algemeen blijft zeevracht in de toekomst optimistisch. Dit ondanks een gerapporteerde afname van zendingen vanuit gesloten havens zoals China, Vietnam en Indonesië. Dat laatste neemt niet weg dat de vrachtcapaciteit sterk wordt beperkt door havencongestie die niet afneemt. Schepen en containers kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere handel worden verplaatst, maar de haven van de ene naar de andere niet.

———————

Aanbeveling

De markt blijft sterker dan ooit, ondanks alle aanhoudende wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en tegenwind in verband met grondstoffen, milieuproblemen, gewasproblemen en vrachtkosten. Dit wordt de afgelopen weken duidelijker dat de ‘bullish believer’ nu een standpunt inneemt dat de situatie voor peper in de komende jaren zou kunnen stijgen totdat het overvloedige aanbod de vraag overtreft, wat de komende 2-3 jaar niet lijkt te gebeuren. Dus te allen tijde strategisch gedekt blijven is misschien de volgende logische stap om te doen op dit moment

RGT Pepper Marktrapport Week 33/2021
© Royal Golden 2021. Alle rechten voorbehouden..

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Cateringoudijsselstreek
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare